c S
Dnevne novosti

Čačić: zakon o predstečajnom postupku ubrzat će oporavak

01.10.2012 07:12 VARAŽDIN, 30. rujna 2012.(Hina), Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić je u mjestu Sračinec kod Varaždina rekao da vjeruje da će Zakon o predstečajnom postupku pomoći da se ubrza oporavak hrvatskog gospodarstva.

Čačić je nazočio proslavi Dana općine Sračinec te je na upit novinara hoće li taj zakon i u kojoj mjeri riješiti nelikvidnost te jesu li realna visoka očekivanja od njega, odgovorio da ne postoji nijedan zakon koji sam po sebi rješava stvari, ali da i ovaj zakon stvara pretpostavke da se otvori proces rješavanja.

"Gospodarski rast, likvidnost, zaposlenost – to je nešto što otvara snažne mogućnosti za rješenje nelikvidnosti i izlazak tvrtki iz teškoća i u tom procesu čišćenja ovaj zakon je nužan. To je instrument za koji sam duboko uvjeren da će nam snažno pomoći da ubrzamo proces čišćenja i oporavka hrvatskog gospodarstva", kazao je Čačić i dodao da će to biti bolan proces.

"Sjećam se demonstranata ispred svojih vrata na dnevnoj bazi, ali Dalmacijavino, Jadrankamen, danas su ponovno tvrtke koje rade i rade uspješno", istaknuo je Čačić.