c S
Dnevne novosti

Mrsić: dodatak za minuli rad ostaje

09.10.2012 07:20 ZAGREB, 6. listopada 2012.(Hina), Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić poručio je da se dodatak za minuli rad neće mijenjati, opovrgnuvši medijska nagađanja kako vlada uskoro državnim službenicima i namještenicima taj dodatak planira ukinuti.

"Nema nikakvih dvojbi da 0,5 posto na godinu radnoga staža ostaje, jer je taj institut i u Zakonu o državnim službenicima i namještenicima, kao i u Zakonu o javnim službenicima", istaknuo je ministar Mrsić u izjavi za dnevnike RTL-a i Nove TV.

Novi list je objavio kako Vlada planiranim zakonskim izmjenama ukida taj dodatak, što bi smanjilo osnovne plaće za gotovo 250 tisuća zaposlenih u državnim i javnim službama, a nakon njih, pretpostavka je, i u svim sustavima u kojima se to još primjenjuje.

Predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika Boris Pleše izjavio je za RTL da je sindikat potpisao kolektivni ugovor pod pretpostavkom da se ne diraju ni plaće niti radna mjesta. Ukoliko iz bilo kojeg razloga vlada prekrši taj sporazum, nema više socijalnog mira, poručuje Pleše.