c S
Dnevne novosti

Pusić s izaslanstvom MVP-a Kine

29.10.2012 07:10 ZAGREB, 26. listopada 2012.(Hina), Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u petak delegaciju Ministarstva vanjskih poslova Narodne Republike Kine na čelu sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Song Tao koji je naglasio da je Hrvatska prva zemlja regije koju je posjetio te da pridaje veliku pažnju bilateralnoj suradnji s Hrvatskom i s regijom, priopćio je ured glasnogovornika MVEP-a.

Zamjenik ministra Song Tao je inače i glavni tajnik Tajništva za suradnju Narodne Republike Kine sa zemljama srednje i istočne Europe čija je zadaća koordinacija kineskih ulaganja i kreditnih plasmana u zemlje srednje i istočne Europe. Ministrica Pusić istaknula je da je posjet kineskog zamjenika ministra potvrda dobrih odnosa dviju država.

U razgovoru s a Songom Taom je istaknula da će skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju značiti i dodatnu sigurnost za kineske ulagače. Također je dodala da bi otvaranje avionske linije između Zagreba i Pekinga pridonijelo jačanju gospodarskih odnosa te većem broju kineskih turista zainteresiranih za Hrvatsku.

Prema priopćenju, Pusić i kineski dužnosnici su se složili da su infrastruktura i turizam važna područja bilateralne suradnje. Ministrici Pusić uručen je poziv da do kraja godine posjeti Kinu.