c S
Dnevne novosti

EK primila na znanje presudu o Ljubljanskoj banci

09.11.2012 07:14 BRUXELLES, 8. studenog 2012.(Hina), Europska komisija primila je na znanje presudu Europskog suda za ljudska prava o Ljubljanskoj banci, izjavio je u četvrtak glasnogovornik Europske komisije Peter Stano.

"Primili smo na znanje nedavnu presudu Europskog suda za ljudska prava o pitanju Ljubljanske banke. U tom pitanju vidimo da su obje strane uključene u proces potrage za uzajamno prihvatljivim rješenjem i mi ohrabrujemo Sloveniju i Hrvatsku da pronađu rješenje koje će biti prihvatljivo za jednu i drugu zemlju", rekao je glasnogovornik povjerenika za proširenja Štefana Fuelea, na pitanje da iznese stajalište Komisije o presudi suda u Strasbourgu.

Stano je rekao da Europska komisija nema komentara na različite interpretacije oko dogovora financijskih stručnjaka dviju zemalja koji traže rješenje za prenesenu štednju hrvatskih građana u Ljubljanskoj banci. Europski sud za ljudska prava presudio je u utorak da je Republika Slovenija odgovorna za povrat stare devizne štednje štedišama podružnica Ljubljanske banke izvan Republike Slovenije.