c S
Dnevne novosti

Sabor izmijenio Zakon o policiji

19.11.2012 07:28 ZAGREB, 16. studenog 2012.(Hina), Hrvatski sabor izmijenio je Zakon o policiji, čime se do 1. siječnja 2015. odgađa isplata novih povećanih otpremnina za policajce.

U Vladi, koja je predložila zakon, ranijih su dana isticali kako MUP nema novca za otpremnine, koje bi prosječno mogle dosegnuti 127.000 kuna po policijskom službeniku, što bi za 500 policajaca značilo ukupan iznos od 63,5 milijuna kuna. Ta sredstva, tvrde u Banskim dvorima, nisu osigurana za MUP dok je zakon donošen.

Sabor je potvrdio sporazume sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom o financiranju između hrvatske Vlade i Europske komisije o programu prekogranične suradnje u okviru komponente - Prekogranična suradnja programa IPA za 2011. godinu. U drugo čitanje upućeni su prijedlozi izmjena Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, te Zakona o lokalnim izborima i Zakona o hrvatskom kvalifikacijskom okviru.

Dnevni red sjednice dopunjen je Vladinim prijedlogom rebalansa ovogodišnjeg Državnog proračuna RH za 2012. Sabor je zaključio ovotjedno zasjedanje, a sjednicu nastavlja u utorak, objedinjenom raspravom o primjenama Kaznenog zakona, koje, svaki svojim zakonskim tekstom, predlažu Vlada i Hrvatski laburisti.