c S
Dnevne novosti

Ministrica Pusić sudjelovat će na sastancima NATO-a i OESS-a

04.12.2012 07:14 ZAGREB, 3. prosinca 2012.(Hina), Prva potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će na jesenskom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica NATO-a koji se u utorak i srijedu održava u Bruxellesu, a nakon toga će boraviti u Dublinu u četvrtak i petak na sastanku Ministarskog vijeća OESS-a, priopćeno je u ponedjeljak iz MVEP-a.

Glavne teme sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a su provedba politike o partnerstvima, dogovorene u Berlinu 2011. te Zapadni Balkan, s naglaskom na Kosovu, novoj Vladi Srbije, dijalogu Beograd – Priština, te učincima na KFOR misiju.

Uz najavljene bilateralne susrete, ministrica će prisustvovati i primanju koje visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Catherine Ashton priređuje u čast američke državne tajnice Hillary Rodham Clinton. Na marginama sastanaka Ministarskog vijeća OESS-a u Dublinu ministrica Pusić održat će niz bilateralnih susreta.

Na ovom godišnjem sastanaka ministara vanjskih poslova 57 država članica ocjenjuje se rad organizacije u protekloj godini i razmatraju aktualna sigurnosna pitanja, navodi se u priopćenju.