c S
Dnevne novosti

Opačić zadovoljna radom svog ministarstva i započetim projektima

04.12.2012 07:12 ZAGREB, 3. prosinca 2012.(Hina), Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih rekla je, u povodu prve godišnjice rada ove vlade, da je kad je riječ o ministarstvu koje vodi zadovoljna dijelom zakonskih prijedloga koje su dali i da će se u idućoj godini vidjeti ono što su ove godine započeli.

Upitana o radu svog ministarstva s obzirom da se navršava godina dana Vlade, Opačić je rekla da je zatekla prilično zapušteno ministarstvo s obzirom na informatičku opremljenost i da su pokrenuli procese, no da to nije nešto što se može riješiti preko noći jer treba educirati ljude i osigurati cijelu infrastrukturu.

"Zadovoljna sam s dijelom zakonskih prijedloga koje smo dali - ponovno smo decentralizirali centre za socijalnu skrb i pred zastupnicima Hrvatskog sabora će se uskoro novi Zakon o dadiljama, potpuno novi zakon koji će urediti to područje", najavila je Opačić .

"Početkom sljedeće godine ići će potpuno novi Obiteljski zakon koji će napokon anticipirati sve obiteljske probleme, jer postojeći ne korespondira sa svim potrebama koje imamo. Uvijek se može napraviti puno više i u idućoj godini ćemo intenzivirati još neke stvari i ono što smo započeli u ovoj vidjet će se u slijedećoj godini", poručila je ministrica Opačić.