c S
Dnevne novosti

Janša: za dogovor o Ljubljanskoj banci potrebno dvoje, dogovora nema

14.12.2012 07:14 LJUBLJANA, 13. prosinca 2012.Hina, Slovenski premijer Janez Janša komentirao je u četvrtak popodne u Bruxellesu nagađanja hrvatskih medija o navodnom dogovoru financijskih stručnjaka za Ljubljansku banku te zanijekao takve vijesti, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA.

"Za dogovor o rješenju pitanja Ljubljanske banke je potrebno dvoje i ako ta informacija nije potvrđena s obje strane, to znači da dogovora nema", rekao je Janša.

Reagirajući na informacije da bi se mogao sastati s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, koji u Bruxellesu prisustvuje vrhu stranaka Europske pučke stranke na kojemu je i Janša kao predsjednik Slovenske demokratske stranke (SDS), slovenski premijer je rekao da za to neće biti vremena.

Kako navodi Slovenska tiskovna agencija STA, Janša nije želio reći kako će odgovoriti na prijedlog svog ministra za vanjske poslove Karla Erjavca, koji ranije je najavio da će mandat slovenskom pregovaraču za Ljubljansku banku Francu Arharu biti produžen do sredine iduće godine i da će to predložiti na sastanku vlade.