c S
Dnevne novosti

Mrsić: Vlada donosi odluke u suradnji s koalicijskim partnerima

19.12.2012 07:22 ZAGREB, 18. prosinca 2012.(Hina), Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je kako vlada donosi teške odluke koje komunicira i provest će u suradnji s koalicijskim partnerima, a sve kako bi se Hrvatska pokrenula.

"Ova vlada donosi teške odluke, te odluke komunicira, transparentni smo, a što moramo provesti provest ćemo u suradnji s koalicijskim partnerima. Koalicijski sporazum je potpisan, komuniciramo s koalicijskim partnerima i mislim da tu neće biti problem", poručio je ministar Mrsić dodavši kako je to samo način na koji planiraju doći do zajedničkog cilja - da se Hrvatska pokrene.

Reforme se moraju provesti ne zbog toga što nam to diktira netko iz vana, ne zbog rejting agencija, ne zbog MMF-a i ne zbog oporbe, već zbog građana Republike Hrvatske, rekao je Mrsić novinarima nakon potpisivanja Sporazuma o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike. "Nas je 4,3 milijuna i zemlja smo koja mora napraviti promjene u svom zakonodavstvu, ali i druge strukturne promjene kako bi krenula naprijed", ocijenio je.

Upitan o jučerašnjim izjavama predsjednika HNS-a i donedavnog prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića kako ne vjeruje u Vladine projekcije rasta BDP-a od 1,8 posto sljedeće godine, Mrsić je odgovorio kako je 1,8 posto cilj kojem treba težiti. "Da li je BDP 1,8 posto realan ili ne, to nam je cilj kojem trebamo težiti i napraviti sve da do tog cilja dođemo, a vidjet ćemo do kojeg cilja ćemo doći", rekao je ministar rada obećavši kako će Vlada učiniti sve da se u Hrvatskoj pokrenu investicije, privuče strani kapital, a zakonodavstvo prilagodi krizi u kojoj se trenutno nalazimo.

"Kada govorimo o komentarima politike, te komentare i dogovore ostavite da se mi među sobom dogovorimo. Cilj nam je da se Hrvatska pokrene", poručio je Mrsić novinarima. Rezultati popisa stanovništva nisu ga, kazao je, iznenadili. "Već je u više navrata rečeno kako hrvatska stari i zbog toga treba raditi neke promjene u samom zakonodavstvu, ali i u samoj strukturi države, posebno kada se govori o socijalnom, mirovinskom i radnom sustavu. Populacijsku politiku moramo promijeniti i nju prilagoditi i trenutku i potrebama", rekao je ministar rada dodavši kako radno zakonodavstvo može biti vrlo značajan element populacijske politike te će se to ugraditi u buduće izmjene Zakona o radu.