c S
Dnevne novosti

Odgođeno suđenje u slučaju Fimi media

19.12.2012 07:14 ZAGREB, 18. prosinca 2012.(Hina), Nastavak suđenja u slučaju Fimi media odgođen je zbog lošeg zdravstvenog stanja optuženog bivšeg premijera i čelnika HDZ-a Ive Sanadera koji je prebačen iz zatvora u Remetincu u zatvorsku bolnicu.

Iz zatvora u Remetincu jutros su prije nastavka glavne rasprave obavijestili predsjednicu sudskog vijeća Ivanu Čalić da je Sanader loše te da nije sposoban za dolazak na suđenje.

Sudu je dostavljena i povijest njegove bolesti pa je rasprava odgođena za sutra, kada će se više znati o kakvim se zdravstvenim tegobama radi i hoće li bivši premijer biti sposoban za nastavak suđenja.

Njegovi branitelji izjavili su da se on nije žalio ni na kakve tegobe i da ne znaju o čemu je riječ. Kažu da su za njegovo loše zdravstveno stanje doznali tek jutros u sudnici.

Na ročištu trebali su svjedočiti zagrebački odvjetnik Pero Lozica, direktor vinkovačke televizije Dragutin Veselčić, glavni urednik i direktor Hrvatskog lista Ivica Marijačić, te poduzetnik Marijan Primorac. Oni će biti pozvani na raspravu 22. siječnja 2013.