c S
Dnevne novosti

Josipović: 2013. mora biti godina prekretnica

21.12.2012 07:18 ZAGREB, 20. prosinca 2012.(Hina), Predsjednik Republike Ivo Josipović poručio je danas kako 2013. godina mora biti godina prekretnica te je izrazio uvjerenje da će biti uspješna.

"Imamo razloga vjerovati u uspjeh. Godina 2013. donosi članstvo u EU i ogromnu priliku koju moramo iskoristiti", poručio je predsjednik Josipović s božićnog domjenka u MSU. U godini koja dolazi, kazao je, imamo razloga i za zabrinutost i za optimizam.

Započete reforme i planovi za investicije otvaraju, naglasio je, nove mogućnosti . "Ponajviše razloga za optimizam nalazim u onim ljudima koji su svojim radom i zalaganjem učinili Hrvatsku boljom i kvalitetnijom", rekao je predsjednik.

Po njegovim riječima ulazimo u godinu velikih izazova. "Učinimo napor da pokrenemo gospodarstvo i otklonimo nepravdu koju je izazvala gospodarska kriza, a ponekad i loše funkcioniranje državnih institucija i pravosuđa", naglasio je predsjednik Josipović.

Na božićnom domjenku koji je organizirao predsjednik države, okupili su se predstavnici Vlade, Sabora, crkveni velikodostojnici, predstavnici nevladinih udruga te javnog i političkog života Hrvatske.