c S
Dnevne novosti

Odluke sa zatvorenog dijela sjednice Vlade RH

04.01.2013 07:26 ZAGREB, 3. siječnja 2013.(Hina), Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 70. sjednice dala suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za predlaganje jednostranog priznanja povrede prava na pošteno suđenje.

Na temelju članka 39. stavka 2. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda postupak postizanja rješenja je klasificirani podatak, stoga nismo u mogućnosti objaviti ovu točku u cijelosti. Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2012. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU.

Cjeloviti materijal ove točke možete pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr. Raspravljalo se i o kadrovskim pitanjima pa je tako pomoćnik ministra branitelja Dinko Mikulić razriješen, s danom 29. prosinca 2012. godine. Osobama koje je Vlada Republike Hrvatske ovlastila za obavljanje poslova predstojnika ureda državne uprave u županijama, ali im ističe rok od šest mjeseci, s danom 5. siječnja 2013. godine, ponovo su dana ovlaštenja za obavljanje navedenih poslova, do provedbe raspisanog javnog natječaja, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Tako je Katarini Belec dano ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda državne uprave u Zagrebačkoj županiji, Đurđi Barić Dakić u Krapinsko-zagorskoj županiji, Kati Lerotić u Sisačko-moslavačkoj županiji, Željku Spudiću u Karlovačkoj županiji, Ljerki Jović-Mikor u Varaždinskoj županiji, Branki Saks u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Veri Pajalić u Primorsko-goranskoj županiji, Katarini Boljevčan u Virovitičko-podravskoj županiji, Đurđi Babić u Požeško-slavonskoj županiji, Mirku Vilajtoviću u Brodsko-posavskoj županiji, Ivi Gregovu u Zadarskoj županiji, Ivanu Plaščaku u Osječko-baranjskoj županiji, Editi Grubišić u Šibensko-kninskoj županiji, Goranu Bošnjaku u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Veljanu Radojkoviću u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Baldu Pušiću u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Branimiru Posavcu u Međimurskoj županiji.

U Ličko-senjskoj županiji razriješen je predstojnik Ureda državne uprave Nenad Vukelić. Do provedbe raspisanog javnog natječaja, a najdulje na rok od šest mjeseci, s danom 5. siječnja 2013. godine, Boženi Butković dano je ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnice navedenog Ureda, a Elizabeti Repić Perković ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnice Ureda u Koprivničko-križevačkoj županiji.