c S
Dnevne novosti

General Lovrić na zasjedanju Vojnog odbora NATO-a

17.01.2013 07:05 ZAGREB, 16. siječnja 2013. (Hina), Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general pukovnik Drago Lovrić sudjeluje na prvom ovogodišnjem zajedanju Vojnog odbora NATO-a, koje se održava u Bruxellesu 16. i 17. siječnja, priopćilo je u srijedu Ministarstvo obrane RH (MORH).

Vojni odbor raspravljat će o suradnji i aktualnom stanju u zemljama Mediteranskog dijaloga, NATO-ovoj operaciji ISAF u Afganistanu te o planovima prijenosa odgovornosti za sigurnost u zemlji na afganistanske sigurnosne snage i o potpori sigurnosti Afganistanu poslije 2014.

Tijekom zasjedanja bit će govora o vojnoj suradnji između NATO-a i Rusije, provedbi međunarodnih operacija potpore miru koje predvodi NATO te utvrđivanju dinamike nastavka vojne transformacije NATO-a što uključuje i provedbu projekata Pametne obrane (Smart Defence) i Povezanih snaga (Connected Forces Initiative), navodi se u priopćenju. General Lovrić održat će na marginama zasjedanja nekoliko bilateralnih susreta s načelnicima glavnih stožera savezničkih i partnerskih država, stoji u priopćenju MORH-a.