c S
Dnevne novosti

Odluke sa zatvorenog dijela sjednice Vlade

25.01.2013 07:13 ZAGREB, 24. siječnja 2013.(Hina), Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak dala suglasnost glavnom državnom odvjetniku RH za davanje punomoći odvjetniku za zastupanje Hrvatske pred Međunarodnim centrom za rješavanje sporova o ulaganju (ICSID).

Također, dana je suglasnost za otvaranje Privremenog ureda u Zagrebu. Cjeloviti materijal ove točke Vlada nije u mogućnosti objaviti, poštujući odredbe međunarodnih sporazuma, kojih je Hrvatska jedna od stranaka, priopćeno je iz Vlade. Što se tiče kadrovskih pitanja, razriješen je dosadašnji pomoćnik ministrice kulture Zlatko Uzelac, s danom 31. siječnja 2013., a nova pomoćnica ministrice je Sanja Šaban od 1. veljače 2013. godine. Sukladno izmjenama Poslovnika Vlade RH, razriješeni su Dalibor Šemper, ravnatelj Ureda Koordinacije za unutarnju i vanjsku politiku-tajnik, Marija Pišonić, ravnateljica Ureda Koordinacije za regionalni razvoj i fondove Europske unije-tajnica te Ines Uglešić, ravnateljica Ureda Koordinacije za gospodarstvo-tajnica.

Dalibor Šemper imenovan je ravnateljem Ureda Koordinacije za unutarnju politiku i upravljanje državnom imovinom-tajnikom, Krešo Glavač ravnateljem Ureda Koordinacije za vanjsku i europsku politiku-tajnikom, a Ines Uglešić ravnateljicom Ureda Koordinacije za gospodarstvo, investicije i fondove Europske unije-tajnicom. Dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog državnog arhiva Jozo Ivanović razriješen je te je Vlatka Lemić imenovana novom ravnateljicom, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju. Uz dobiveno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Hrvatskog mjeriteljskog instituta Siniša Prugovečki te je Zdenko Franić imenovan novim članom.

Sukladno Zakonu o sanaciji studentskih centara i Odluci Vlade RH o sanaciji Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Pejo Pavlović imenovan je na dužnost sanacijskog upravitelja Studentskog centra u Zagrebu, Vjekoslav Bratić je imenovan na dužnost predsjednika Sanacijskog vijeća, a Ivo Grgić i Berto Šalaj članova navedenog Vijeća. Razriješen je Stanko Kršlović, član Statističkog savjeta Republike Hrvatske te je Mladen Duliba imenovan novim članom, kao predstavnik Ministarstva financija. Mario Vučinić imenovan je povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda, temeljem rješenja Vlade RH o raspuštanju Gradskog vijeća.

Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar Perica Šolić razriješen je te je Ivica Tomić imenovan novim predsjednikom Vijeća. Razrješeni su zapovjednik Stožera za provedbu Plana intervencija od iznenadnih onečišćenja mora Perica Šolić i član Stožera Zlatko Košta. Igor Butorac i Mladen Novoselec imenovani su na dužnost zapovjednika i člana Stožera, kao predstavnici središnjih tijela državne uprave nadležnih za more i unutarnje poslove.