c S
Dnevne novosti

Linić i Vrdoljak s francuskim poslovnim ljudima

05.02.2013 07:18 ZAGREB, 4. veljače 2013.(Hina)Ministar financija Slavko Linić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak sastali su se u ponedjeljak s Charlesom Paradisom, predsjednikom Hrvatsko-francuskog poslovnog vijeća MEDEF-a i izvršnim direktorom Bouygues Construction Concessions, predstavnicima francuskih poduzeća u Hrvatskoj i francuskog veleposlanstva u Zagrebu s kojima su razgovarali o gospodarskim pitanjima, posebice investicijama, priopćeno je iz vladinog ureda za odnose s javnošću.

"Gospodarski rast temeljen na investicijama okosnica je programa Vlade", kazao je Linić predstavljajući program hrvatske vlade u dijelu vezanom uz gospodarstvo. Prema priopćenju, razgovaralo se o projektima u energetici, infrastrukturi i turizmu, a u tom je kontekstu bilo riječi i o uvođenju snažne financijske discipline, koje je započelo u prošloj godini.

Ministar gospodarstva predstavio je niz konkretnih projekata vezanih za ulaganje u energetiku, za što je na sastanku iskazan najveći interes, dodaje se u priopćenju. Francuska veleposlanica i Paradis su istaknuli interes francuskih kompanija za ulaganje u Hrvatskoj. "Vašim ulaskom u Europsku uniju stvorit će se nove mogućnosti za ulaganja, stoga želimo što bolje upoznati Hrvatsku", rekao je Paradis.