c S
Dnevne novosti

Linić: o Ljubljanskoj banci još se pregovara

13.02.2013 07:20 BRUXELLES, 12. veljače 2013.Hina, Hrvatski ministar financija Slavko Linić nije u utorak u Bruxellesu htio komentirati pitanje Ljubljanske banke, jer pregovori o tome još traju i jer bi komentari mogli otežati poziciju ljudima koji o tome pregovaraju.

"Ljubljanska banka još dogovorena, dogovori su još uvijek u tijeku", rekao je Linić, dodavši da će moći komentirati i reći svoja razmišljanja tek kada se sve okonča i zaključi sporazum. "Unaprijed komentirati samo bi otežalo pozicije ljudi koji pregovaraju", rekao je Linić, odgovarajući na upit je li zadovoljan dogovorom o Ljubljanskoj banci.

Linić je u Bruxellesu sudjelovao na sastanku ministara financija zemalja članica EU-a. Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Vesna Pusić i Karl Erjavec objavili su nakon sastanka u Otočcu ob Krki održnogo 6. veljače da su našli rješenje za problem Ljubljanske banke, ali ga ne mogu predstaviti javnosti dok ga ne odobre vlade u Zagrebu i Ljubljani.

Rješenje oko kojega smo se suglasili ima nekoliko različitih podvarijanti, rekli su ministri vanjskih poslova nakon šestosatnog sastanka u Otočcu ob Krki na kojem su tražili rješenje za pitanje stare devizne štednje hrvatskih štediša u bivšoj Ljubljanskoj banci. Pusić i Erjavec najavili su da će to rješenje predstaviti svojim vladama, te ako ga one prihvate, ponovno će se sastati u Zagrebu 19. veljače.