c S
Dnevne novosti

Pusić: očekujem postizanje sporazuma Hrvatske i Slovenije na vrijeme

22.02.2013 07:10 ZAGREB, 21. veljače 2013.(Hina), Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić izjavila je u četvrtak kako očekuje da će sporazum Hrvatske i Slovenije biti postignut na vrijeme, bez obzira na unutarnjopolitičke trzavice u Sloveniji koje nije željela komentirati.

Upitana uoči sjednice vlade mogu li državne i stranačke trzavice u Sloveniji dovesti u pitanje sporazum Hrvatske sa Slovenijom, Pusić je novinarima odgovorila da će sve biti u redu. "Prvo ga trebamo finalizirati (sporazum).

Nadam se da će sve to biti na vrijeme i mislim da njihova (slovenska) ratifikacija neće biti posljednja. A u ove unutrašnje trzavice i unutrašnju situaciju (u Sloveniji) ne možemo se ni na koji način uključivati", rekla je Pusić.

Upitana znači li to da bi 10. ožujka premijeri Zoran Milanović i Janez Janša mogli postići politički dogovor nakon kojeg slijedi parafiranje sporazuma i daljnja procedura, Pusić je rekla da je to posao dvojice premijera.

"To je posao dvojice premijera i njih dvojica će svakako to finalizirati i napraviti konačni dogovor i ja se nadam da je dogovor moguć. To ovisi o njima u velikoj mjeri", rekla je.