c S
Dnevne novosti

Posjet izaslanstva britanskog parlamenta Hrvatskoj

05.03.2013 07:14 ZAGREB, 4. ožujka 2013.(Hina), Izaslanstvo britanskog parlamenta boravi ovaj tjedan u radnom posjetu Hrvatskoj tijekom kojeg će se susresti s najvišim hrvatskim dužnosnicima i posjetiti Istru, a razgovarat će o temama vezanim uz Europsku uniju, gospodarske projekte, te o kulturnim vezama Hrvatske i Velike Britanije, najavljeno je u ponedjeljak iz britanskog veleposlanstva.

Izaslanstvo vodi Lord Dundee, član Doma Lordova, a u njemu su zastupnici u Zastupničkom domu Nigel Adams, Fabian Hamilton i Ann McKechin, te član Doma Lordova Lord Harrison.

Izaslanstvo boravi u Hrvatskoj od 4. do 8. ožujka. Britanski bi se parlamentarci u utorak, među ostalima, trebali sastati s predsjednikom RH Ivom Josipovićem, prvom potpredsjednicom vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić, te ministrima unutarnjih poslova i pravosuđa, Rankom Ostojićem i Orsatom Miljenićem.

U srijedu će se sastati s predsjednikom Sabora Josipom Lekom, te članovima nekoliko saborskih odbora. Izaslanstvo bi u četvrtak trebalo posjetiti Grožnjan te obići školu obnovljenu sredstvima EU-a, vinariju Kozlović koja također koristi EU fondove, Ipša Maslinarstvo te Rovinj.