c S
Dnevne novosti

Josipović s azerbajdžanskim predsjednikom

11.03.2013 07:16 ZAGREB, 8. ožujka 2013.(Hina), Predsjednik Republike Azerbajdžan Ilham Alijev boravit će u službenom posjetu Hrvatskoj 11. i 12. ožujka, na poziv hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednika.

Nakon ceremonije svečanog dočeka, predsjednici Hrvatske i Azerbajdžana razgovarat će u četiri oka, nakon čega će uslijediti bilateralni razgovori službenih izaslanstava, potpisivanje predsjedničke deklaracije te izjave za medije.

Prvog dana posjeta u poslijepodnevnim satima predsjednici Josipović i Alijev razgovarat će na zasebnom sastanku s hrvatskim gospodarstvenicima o intenziviranju ekonomskih odnosa. Predstavit će se hrvatske tvrtke koje su već uspješno etablirane u Azerbajdžanu kao i one koje se tek žele proširiti na to tržište.

Predsjednik Alijev također će održati razgovore s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom te predsjednikom vlade Zoranom Milanovićem.Teme službenih razgovora bit će daljnji razvoj bilateralnih odnosa, osobito obzirom na skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Osim jačanja ekonomskih veza, bit će riječi i o drugim područjima na kojima se želi intenzivirati suradnja, poput kulture, znanosti i turizma. U pratnji predsjednika Alijeva, bit će ministar vanjskih poslova, ministar gospodarskog razvoja i ministar kulture i turizma.