c S
Dnevne novosti

HRT: Radman nije u sukobu interesa

13.03.2013 07:08 ZAGREB, 12. ožujka 2013.(Hina), Nakon napisa u medijima u kojima se tvrdi da se glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Goran Radman nalazi u sukobu interesa kao član Nadzornog odbora Hypo Alpe Adria banke, koja je jedan od oglašivača te televizijske kuće, s HRT-a su priopćili kako sukoba interesa nema.

"Područja sukoba interesa glavnog ravnatelja HRT-a regulirana su Zakonom o Hrvatskoj radioteleviziji. Goran Radman dosljedno provodi te zakonske norme i u svojim transparentnim i dokumentiranim društvenim aktivnostima izvan HRT-a strogo poštuje načela odricanja od mogućnosti bilo kakvog sukoba interesa", priopćeno je iz HRT-a.

Inače, saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa prošlu je srijedu protiv Radmana pokrenulo postupak za utvrđivanje sukoba interesa, nakon što je uvidom u sudski registar utvrđeno kako je on osnivač i direktor tvrtke Nautar d.o.o. koja se bavi i promidžbom te propagandom, odnosno, djelatnostima za koja se mogu javiti kao sudionici oglašavanja na nacionalnom radiju i televiziji.

Donošenje odluke o pokretanju postupka predložila je predsjednica saborskog Povjerenstva Dalija Orešković, koja je navela kako Radman kao dužnosnik ne može biti direktor trgovačkog društva, "tim više što to trgovačko društvo u svojim poslovnim djelatnostima ima one za koje se može javiti kao sudionik oglašavanja na HRT-u". Riječ je o "okolnostima koje su nespojive s odredbama zakona", ocijenila je Orešković.