c S
Dnevne novosti

Ministar Ranko Ostojić: provođenje Zakona o prebivalištu pokazalo se potrebnim

14.03.2013 07:16 ZAGREB, 13. ožujka 2013.(Hina), Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ocijenio je kako se pokazalo potrebnim provođenje Zakona o prebivalištu, a postupanja policije s time u vezi ispravnima.

"Policija diljem Hrvatske obavlja poslove i sve što je dosad utvrđeno pokazalo je da su postupanja ispravna te da je bilo potrebe za provođenjem Zakona o prebivalištu", izjavio je ministar Ostojić ispred Vlade.

Napomenuo je da je bilo slučajeva u kojima, od 1200 provjerenih, čak više stotina osoba ne živi na tim adresama. Na novinarski upit što s njima, ministar Ostojić pojasnio je: "Postupak je vrlo jednostavan - zatraži se odjava od strane policije, a svi se naravno, na to kasnije imaju pravo žaliti".

Na pitanje ima li bojazni za osobe koje su u programu stambenog zbrinjavanja i koje zato imaju prebivalište, ministar Ostojić rekao je da je to zakonom definirano i da tu nema nikakvog straha.

Rekao je i da su netočne informacije vezane uz osobe kojima su istekle osobne iskaznice. "Širi se vijest u BiH da se njima oduzima pravo na prebivalište što nije točno. Samo se radilo o isteku osobnih iskaznica", dodao je Ostojić.