c S
Dnevne novosti

Sa zatvorene sjednice Vlade

14.03.2013 07:14 ZAGREB, 13. ožujka 2013.(Hina), Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice dala suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava za postizanje prijateljskog rješenja spora, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Na temelju Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, postupak postizanja rješenja je klasificirani podatak, te nije moguće objaviti ovu točku u cijelosti, dodaje se u priopćenju.

Usvojen je Pregled zakonskih prijedloga, kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu kao i Pregled podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2013. godinu. Riječ je o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke može se pronaći na web stranici Vlade www.vlada.hr .

Vezano za kadrovska pitanja Željko Uhlir imenovan je zamjenikom ministrice graditeljstva i prostornog uređenja. Također je, radi odlaska na tu dužnost, razriješen dužnosti direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, a Marijana Kruhoberec imenovana je vršiteljicom dužnosti direktora.

Na prijedlog ministra financija, koji je ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak, novim članom Odbora imenovan je Branko Grčić, po položaju ministar nadležan za regionalni razvoj i fondove Europske unije, sukladno Zakonu o izmjeni Zakona o Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak.

Radi isteka mandata, dio dosadašnjih članova Odbora za javni nadzor revizije razriješeni su i ponovo imenovani, u novom mandatnom razdoblju. Radi se o Lajošu Žageru, Željku Faberu i Ivanu Čevizoviću, navodi Služba za odnose s javnošću Vlade RH.