c S
Dnevne novosti

Jovanović: MZOS ne može povući pravilnik o uvjetima izbora u znanstvena znanja

12.04.2013 07:16 VUKOVAR, 11. travnja 2013.(Hina), Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović je u Vukovaru, odgovarajući na pitanje novinara hoće li povući Pravilnik o uvjetima izbora u znanstvena zvanja "protiv kojega su sve institucije humanističkih znanosti", rekao kako on kao ministar pravilnik "ne može niti povući, niti su protiv njega sve institucije".

"Postoji dio znanstvenika koji je protiv, a postoji velik dio koji je za. Međutim, mi kao ministarstvo možemo sugerirati da novo nacionalno vijeće koje će biti imenovano kada se izglasaju izmjene i dopune Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, prođe još jedanput pravilnik, vidi ako je nešto sporno i učini ga još kvalitetnijim", rekao je Jovanović.

Pravilnik, dodao je, i sada predstavlja pomak, a cilj je da bude još bolji. Ministar Jovanović u Vukovaru je obišao Tehničku školu Nikole Tesle koja se obnavlja već tri godine i u kojoj su radovi sada pri samom kraju.

Pravilnik o uvjetima izbora u znanstvena zvanja donijelo je Nacionalno vijeće za znanost kako bi uskladilo znanstvene kriterije s praksom znanstvenog rada inozemnih znanstvenika, a prigovore protiv njega iznijeli su znanstvenici iz društvenih i humanističkih znanosti.