c S
Dnevne novosti

Vlada imenovala Nevena Mimicu članom Europske komisije

26.04.2013 07:16 ZAGREB, 25. travnja 2013.(Hina), Vlada je na zatvorenom dijelu imenovala Nevena Mimicu članom Europske komisije, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću.

Temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, Petar Barišić imenovan je zamjenikom predstojnice Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, na razdoblje od četiri godine. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Skupštini društva Hrvatska lutrija d.o.o. predlaže se opoziv Marka Lackovića i Sandre Šteković, dosadašnjih članova Uprave, na osobni zahtjev, te imenovanje Dražena Kovača novim članom Uprave. Radi odlaska na novu dužnost, Darko Lorencin razriješen je dužnosti člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na koju je imenovan kao predstavnik Ministarstva gospodarstva.

Također, iz istog razloga, Darko Lorencin razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, razriješeni su predsjednik i članica Upravnog vijeća Poljoprivredno-savjetodavne službe Luka Čuljak i Irena Jakobović Grubišić te je Davorka Hajduković imenovana novom predsjednicom Upravnog vijeća, a Miroslav Kuskunović novim članom, kao predstavnici Ministarstva poljoprivrede.

Kao predstavnica sindikata, Žarka Pintač imenovana je novom članicom Upravnog vijeća Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Dopunjenom Odlukom o imenovanju članova stalnih radnih tijela Vlade Republike Hrvatske ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak-Taritaš imenovana je članicom Koordinacije za vanjsku i europsku politiku, navodi se u priopćenju Vlade.