c S
Dnevne novosti

Povjerenstvo: referendum nije uspio

29.04.2013 07:13 DUBROVNIK, 28. travnja 2013.(Hina), Povjerenstvo za provedbu referenduma o gradnji golf parka na Srđu, objavilo je prve neslužbene rezultate prema kojima referendum Dubrovčana o izgradnji golf terena i pratećeg resorta na platou Srđa ponad Dubrovnika, nije uspio jer na njega nije izišao dovoljan broj birača.

Predsjednica Povjerenstva Kate Brajlović izvijestila je da je na referendum izišlo 11.977 od 38.007 upisanih birača ili 31,5 posto. Za uspjeh referenduma trebao je izići 50 posto plus jedan birač, tako da referendum nije uspio. Za izgradnju golf parka glasovalo je 1.846, a protiv je bio 10.051 birač dok je 77 listića nevažećih.

Izgradnja golf parka na Srđu proteklih je godina izazvala niz polemika. Građanska inicijativa Srđ je naš, koja se protivi izgradnji golf parka organizirala je u veljači prikupljanje potpisa za referendum. Ukupno je skupljeno 9.085 ispravnih potpisa birača koje je Ministarstvo uprave ocijenilo pravovaljanim i donijelo odluku o održavanju referenduma.

Građani su se izjašnjavali o referendumskom pitanju "Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?"