c S
Dnevne novosti

Mrak Taritaš: rok za legalizaciju neće se produžavati

06.05.2013 07:17 ZAGREB, 5. svibnja 2013.(Hina), Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš održala je u nedjelju u Kraljevici tribinu o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, na poziv kraljevičkog HNS-a, te još jednom naglasila da će se objekti moći legalizirati do 30. lipnja ove godine i da se taj rok neće produžavati.

"Rokovi za podnošenje zahtjeva se neće produžavati", prenosi ministričine riječi kraljevički HNS u priopćenju. Ministrica Mrak Taritaš rekla je i da će se za nelegalno sagrađene objekte, za koje nije podnesen zahtjev do 30. lipnja, morati izraditi višestruko skuplja dokumentaciju ako za to imaju uvjete, a ako nemaju uvjete bit će srušeni. Poručila je da ne bi bilo pravedno prema onima koji su se ponašali odgovorno, taj rok produžavati. Ustvrdila je i kako prostor Grada Kraljevice, zahvaljujući odgovornom ponašanju građana, nije uništen bespravnom gradnjom kao u nekim drugim dijelovima Hrvatske.

Ustvrdila je i da će svi u zadanim rokovima i pod najpovoljnijim uvjetima moći dovesti u red svoje nekretnine, a Grad Kraljevica "pospremiti" svoj prostor. Građani Kraljevice prisutni na tribini nisu skrivali zadovoljstvo što je nakon dugo vremena Kraljevicu posjetila ministrica koja razgovara s građanima i ima odgovor na sva njihova pitanja. Na pitanje građana mogu li je očekivati u Kraljevici i nakon lokalnih izbora, ministrica Mrak Taritaš je rekla: "Izaberite ženu za gradonačelnicu Kraljevice i ja ću sigurno doći", aludirajući na svoju stranačku kolegicu Nadu Turina Đurić, na čiji se poziv i odlučila posjetiti Kraljevicu.