c S
Dnevne novosti

Sabor: tko se zapošljava u obrtničkoj komori?

07.06.2013 07:24 ZAGREB, 6. lipnja 2013.(Hina), Optužbama o bivšem i potencijalnom zbrinjavanju stranačkih kadrova u sustavu obrtničke komore, Hrvatski sabor zaključio je maratonsku raspravu o Prijedlogu Zakona o obrtu.

HNS-ovac Petar Baranović izrazio je čuđenje što se težište rasprave o obrtu svelo na izbor vodstva obrtničke komore, dok se u negativan kontekst, zbog političkih razloga, stavljalo Vladine napore da rastereti gospodarstvo. HDZ-ove zastupnike, koji su o tome govorili ponajviše, prozvao je da to ne čine zbog principijelnih razloga, nego jer žele “zadržati na pozicijama stranačke kolege koje su proteklih 15-ak godina “zavidali” u komorski sustav” kako bi kontrolirali obrtništvo i komoru.

Josip Borić (HDZ) to odbacuje te kaže kako bi se sada moglo protumačiti da se novi zakon o obrtu donosi samo da vladajući “sve maknu te da stave svoje ljude u sustav”. Vaša politika proteklu je godinu i pol sve zakonske akte prilagođavala upravo principu da zbrinete što više svojih kadrova, ustvrdio je Borić.

“Nemojte nam zaboga vi iz HDZ držati lekcije o principijelnosti”, uzvratio je Baranović, prozvavši kolege iz HDZ-a da su svi “onu ženu koja sjedi tamo u kantunu ostavili u 30 koraka”. Iako ju nije imenovao, očito je mislio na bivšu premijerku I predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor.