c S
Dnevne novosti

EPP će glasovati za Mimicu

12.06.2013 07:16 STRASBOURG, 11. lipnja 2013.Hina, Zastupnički klub Europske pučke stranke (EPP) najavio je u utorak da će glasovati za imenovanje Nevena Mimice za povjerenika Europske komisije za zaštitu potrošača nakon što su od njega dobili zadovoljavajuće odgovore koje su tražili.

Zastupnici Europskog parlamenta, koji su se okupili na plenarnoj sjednici u Strasbourgu, u srijedu će glasovati o Mimičinu imenovanju. Zastupnički klub EPP-a je nakon Mimičina saslušanja 4. lipnja pred nadležnim odborima zatražio dodatna pojašnjenja u vezi s nekim pitanjima koja su se pojavila na saslušanju.

Mimica je odgovorio na taj zahtjev i poslao pismo u kojem objašnjava svoja stajališta. Riječ je o prijedlogu direktive o medicinskim uređajima, Mimičinim prioritetima u provedbi zakonodavstva u području zaštite potrošača te o proračunu za višejezični portal za rješavanje trgovačkih sporova na internetu.

"Nakon što smo primili pismo s dodatnim pojašnjenjima triju pitanja, zastupnički klub EPP-a glasovat će za imenovanje Nevena Mimice za prvog hrvatskog povjerenika Europske komisije", izjavio je predstavnik EPP-a u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Andreas Schwab.

Zastupnički klub europskih socijalista i demokrata još je ranije najavio da će glasovati za Mimicu. Nakon pozitivnog mišljenja Europskog parlamenta Mimičino imenovanje treba još formalno potvrditi Vijeće Europske unije.