c S
Dnevne novosti

Sabor: izabran Odbor za europske poslove

15.07.2013 07:14 ZAGREB, 12. srpnja 2013.(Hina), Hrvatski sabor izabrao je čelništvo i članove Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora.

Predsjednik Odbora je Danijel Mondekar, potpredsjednici Gordan Jandroković i Jozo Radoš. Dragica Zgrebec, Ingrid Antičević-Marinović, Peđa Grbin, Igor Rađenović, Romana Jerković, Damir Mateljan, Igor Kolman, Milorad Pupovac, Davor Božinović, Martina Dalić, Frano Matušić, Tomislav Klarić, Branko Vukšić i Boro Grubišić, članovi su tog Odbora koji ima pravo i na šest vanjskih članova.

Odbor izvršava saborske ovlasti iz područja europskih poslova, osim u pitanjima zajedničke vanjske i sigurnosne politike EU. Način njegova rada uređen je zakonom i saborskim Poslovnikom.

Sabor je "odobrio" da europarlamentarca Tonina Piculu (SDP) u saborskim klupama zamijeni Alen Prelec, kao i da u klupe ponovno sjedne Darko Ledinski (SDP) nakon što je razriješen dužnosti zamjenika ministrice socijalne politike. Sabor je dnevni red dopunio zaključkom Odbora za Ustav i Poslovnik o zahtjevu za raspisivanje referenduma građanske inicijative "U ime obitelji".