c S
Dnevne novosti

Slučaj Franak: Grčić ne želi komentirati nepravomoćne presude

18.07.2013 07:16 ZAGREB, 17. srpnja 2013.(Hina), Nakon što su nevladine udruge prozvale potpredsjednika Vlade Branka Grčića da je nedavnom izjavom spekulirao o implikacijama presude u slučaju "franak" i otvoreno stao na stranu bankarskog lobija, Grčić je izjavio da u toj izjavi nije prenesen ključni dio, da ne komentira presude.

"Mogu samo kratko reći, šum u kanalu", izjavio je Grčić novinarima u Vladi koji su ga zamolili za komentar tvrdnji udruga da su on i Vlada podlegli utjecaju banaka vezano uz sastanak bankara i Vlade. Ustvrdio je da u njegovoj izjavi nije javno obznanjen ključni dio, odnosno da je na pitanje smatra li da presuda u slučaju franak potkopava financijsku stabilnost odgovorio da ne može komentirati sudske presude. "Nažalost to u medijima nije preneseno", kazao je Grčić.

Ustvrdio je da je to za njega početak i kraj cijele te priče i da se on vrlo jasno ogradio od bilo kakvog komentara na sudsku presudu. "Nema nikakve šanse da vlada ili bilo tko iz vlade komentira sudske presude", kazao je. Komentirajući tvrdnje udruga da se za sastanak vlade s predstavnicima banaka saznalo iz medija, odnosno da taj sastanak nije bio najavljen, Grčić je rekao da sastanci s bankarima, ali i svim drugim relevantnim skupinama kao što su sindikati i poduzetnici, mogu biti formalni i neformalni.

Novinare je pritom upitao jesu li čuli da je prošli tjedan imao sastanak s deset sindikalaca o napretku u predstečajnim nagodbama i sastanak s HUP-ovcima oko njihovih preporuka vladi. Upitan hoće li se sastati s predstavnicima udruge Franak, kazao je da je neosporno da će čuti sve relevantne sudionike svih važnih događaja u državi, ali da to nema veze s trodiobom vlasti.