c S
Dnevne novosti

Crkveni dio povjerenstva za povrat imovine o prioritetima

25.07.2013 07:03 ZAGREB, 24. srpnja 2013. (Hina), Definiranje temeljnih smjernica za rješavanje otvorenih pitanja bit će prioritet na kojemu će tijekom sljedećih tjedana raditi članovi crkvenoga dijela Mješovitog povjerenstva za povrat imovine Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske biskupske konferencije (HBK), priopćio je u srijedu Tiskovni ured HBK.

Kako se navodi, sastanak crkvenih članova toga mješovitog povjerenstva održan je u utorak u zgradi HBK pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa i predsjednika Biskupske komisije za odnose s državom kardinala Josipa Bozanića. Ističe se da je cilj susreta bio ustanoviti što je do sada učinjeno u radu Mješovitog povjerenstva Vlade RH i HBK. te odrediti prioritete za daljnje kontakte s državnom stranom povjerenstva i definiranje mogućih tema sljedećih susreta.

Na sastanku su bili supredsjedatelj Povjerenstva msgr. Fabijan Svalina, generalni tajnik HBK msgr. Enco Rodinis, msgr. Ivan Hren, vlč. Ivica Žuljević, predstavnik redovnika fr. Kristijan Dragan Rajič, Zvjezdana Znidarčić i Nikola Matijević. Sudionici sastanka izrazili su nadu da će se susreti Mješovitog povjerenstva ubuduće održavati redovito kako bi se pronašla moguća i pravedna rješenja.