c S
Dnevne novosti

Josipović: zviždanjem Milanoviću uvrijeđeni svi sudionici proslave u Kninu

06.08.2013 07:12 KNIN, 5. kolovoza 2013.(Hina), Oni koji su izviždali premijera Zorana Milanovića uvrijedili su sve sudionike proslave u Kninu, izjavio je danas hrvatski predsjednik Ivo Josipović u Kninu, gdje je govor premijera Milanovića, tijekom središnje proslave Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti te dana hrvatskih branitelja, prijepodne prekidan zviždicma i glasnim negodovanjem.

"Čuli smo odličan govor premijera, a jedna grupa je zviždala. Evo, i vi (novinari) pitate samo o tome, a malo se govori o onome što je bit. Oni (koji su zviždali) su zapravo uvrijedili sve sudionike ovdje, uvrijedili su branitelje, uvrijedili su dane kojih se sjećamo", odgovorio je Josipović novinarima, zamoljen za komentar zviždanja Milanoviću, ali i njemu kada je u govoru spomenuo potrebu "oprosta i drugoj strani".

Predsjednik je izrazio žaljenje što se to dogodilo te izrazio nadu da se to više neće ponoviti. "Meni nisu zviždali, osim kad sam govorio o pomirenju i miru, a ta činjenica dovoljno govori tko su ti ljudi", poručio je Josipović.

Naglasio je kako je svečanost u Kninu danas okupila jako puno "zaslužnih branitelja, prekrasnih ljudi", te da na današnju proslavu gleda kao na dan zajedništva, ponosa i poštovanja prema hrvatskim braniteljima. Sudionici svečanosti u Kninu potvrdili su da je proslavi nazočio i predsjednik Srpskog demokratskog foruma Veljko Džakula, ali da ga je zbog velike gužve malo tko primijetio.