c S
Dnevne novosti

Porezna uprava u istim danu zatvorila, pa otvorila hotel u Senju

08.08.2013 07:05 RIJEKA/SENJ, 7. kolovoza 2013.(Hina), Odlukom Porezne uprave u Gospiću otpečaćen je senjski hotel Libra, kojeg su zbog poreznog duga od 880.000 kuna, zapečatili inspektori gospićkoga područnog ureda Porezne uprave, potvrdio je Hini Velimir Došen, odvjetnik i opunomoćenik tvrtke Mališa d.o.o., u sklopu koje posluje hotel Libra.

Dodao je da tek treba utvrditi štetu nastalu zatvaranjem, pa otvaranjem toga senjskog hotela. Odvjetnik Došen je naglasio kako je Porezna uprava zapečatila hotel, potom ga otpečatila, tj. ukinula naredbu o zatvaranju, i donijela novu naredbu o otpečaćivanju hotela, sve u istom danu.

Kao razlog se navodi novonastala situacija, bez daljnjih pojašnjenja, rekao je Došen u telefonskom razgovoru za Hinu, dodavši kako smatra da je hotel otvoren zbog pritisaka javnosti. Istaknuo je kako su neki porezni dužnici dužni puno više od tvrtke Mališa, a da im objekti nisu zatvoreni.

Na upit o uvjetima i rokovima plaćanja poreznog duga, Došen je rekao kako im prilikom otpečaćivanja nije određen nikakav uvjet ni rok plaćanja duga, ali da je vlasnik spreman porezni dug platiti u što kraćem roku. Na upit zašto tvrtka dug nije platila ranije, podsjetio je da je tvrtka u predstečajnom postupku.

Na upit o plaćama zaposlenika odvjetnik je potvrdio da su isplaćivane. Inače, riječ je o poreznom dugu za posljednje dvije godine, tj. dugovanju za mirovinsko i zdravstveno osiguranje zaposlenika i za PDV. Odvjetnik Došen je, govoreći o kronologiji događanja u vezi s dugovanjem, ranije danas kazao kako je njegova stranka zapisnik o dugu dobila 31. srpnja, te da su na taj taj zapisnik posljednjeg dana roka za prigovor, predali prigovor.

Došen smatra da taj prigovor nije ni razmatran, jer je naredba o zatvaranju ostavljena u hotelu, dok je rok za prigovor još trajao. Po navodima odvjetnika Došena, senjski hotel je do roka koji je bila odredila Porezna uprava, napustio najveći dio od ukupno 66 gostiju.