c S
Dnevne novosti

Baldasar: razgovarat ćemo o povezivanju s grčkim lukama

20.08.2013 07:12 SPLIT, 19. kolovoza 2013.(Hina), Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar najavio je danas kako će s čelništvom Jadrolinije razgovarati o eventualnom boljem trajektnom povezivanju Splita s grčkim lukama.

„I Hrvatska i Grčka su članice Europske unije te su propisi mnogo jednostavni nego ranije, ali treba razmotriti pitanje financijske isplativosti i o tomu razgovarati s čelništvom Jadrolinije“, kazao je Baldasar novinarima nakon sastanka s grčkom veleposlanicom u RH Elenom Gerokostopoulou i zapovjednikom Školskog broda Grčke ratne mornarice „HS Ikaria“, kapetanom flote Christosom Georgoulasom.

Taj grčki brod, na kojem se nalazi 140 kadeta, u posjetu je Splitu, kako je rečeno, u sklopu redovite ljetne obuke kadeta Grčka ratne mornarice.

„Ponosni smo na našu mornaricu koja je uvijek igrala bitnu ulogu u slavnoj povijesti naše zemlje i pomagala je da Grčka uspije sačuvati svoju neovisnost i samostalnost“, rekla je veleposlanica Gerokostopoulou. Istaknula je i taj posjet „otvara vrata suradnje na svim područjima dviju prijateljskih zemalja".