c S
Dnevne novosti

Vlada pomaže nogometnim klubovima Zadar i Šibenik

23.08.2013 07:15 ZAGREB, 22. kolovoza 2013. (Hina) Vlada je na  sjednici u četvrtak odlučila prenijeti potraživanja države od Nogometnog kluba Zadar na Grad Zadar te od Nogometnog kluba Šibenik na Grad Šibenik.

Vladina odluka omogućit će da se NK Zadar preoblikuje u sportsko dioničko društvo. NK Zadar državi duguje 20 milijuna kuna na ime poreza, javnih davanja i kamata, a Vlada je ta potraživanja odlučila prenijeti na Grad Zadar. Grad Zadar bi poslije ta potraživanja trebao zamijeniti za vlasnički ulog u postupku preoblikovanja NK Zadar u sportsko dioničko društvo.

Prema odluci Vlade, bude li se Grad Zadar rješavao svojih udjela u NK Zadar, morat će 30 posto na taj način ostvarenih prihoda uplatiti u državni proračun. Od Nogometnog kluba Šibenik država na ime poreznog duga potražuje 54,3 milijuna kuna. Odluku o prijenosu tih potraživanja na Grad Šibenik Vlada je donijela u rujnu prošle godine, no pritom se pogriješilo budući da je od ukupnog duga tog kluba oduzeto 4,7 milijuna kuna koji se odnose na rješenje o pljenidbi novčanih sredstava splitskog Hajduka.