c S
Dnevne novosti

Mrsić: dijelovi ponuđenih ugovora o radu u Brodosplitu nazakoniti

26.08.2013 07:12 SPLIT, 23. kolovoza 2013.(Hina), Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je kako su dijelovi ugovora o radu što ih je vodstvo Brodosplita ponudilo radnicima tog poduzeća nezakoniti, te je najavio kako će njegovo Ministarstvo predložiti da se sporni dijelovi usklade sa Zakonom radu.

“U sljedeći ponedjeljak će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dostaviti u Brodosplit poslodavcu i sindikatima svoje mišljenje s prijedlogom da se u tim ugovorima izmijene stavke koje nisu u skladu sa Zakonom oradu”, rekao je ministar Mrsić odgovarajući na pitanja novinara u Splitu.

Ministar nije želio precizirati koje stavke ponuđenih ugovora o radu u Brodosplitu nisu u skladu sa Zakonom o radu rekavši kako o tomu najprije službeno želi izvijestiti poslodavce i sindikate u splitskom brodogradilištu. Mrsić je istaknuo kako nije nezakonit ugovor, nego samo neki njegovi dijelovi.

Potvrdio je da je prije dva dana u Zagrebu s čelnicima sindikata koji djeluju u Brodosplitu razgovarao o ugovorima o radu što ga radnicima tog poduzeća nudi poslodavaca Tomislav Debeljak.

Sindikati su tom prigodom izvijestili ministra Mrsića o nezakonitostima ugovora o radu, ali Mrsić je više puta ponovio kako taj ugovor nije nezakonit nego su “samo dijelovi u ugovoru nezakoniti, odnosno nisu u skladu sa Zakonom o radu”. “Te dijelove Uprava Brodosplita mora promijeniti i uskladiti sa Zakonom o radu”, dodao je.