c S
Dnevne novosti

EK produljila rok za prodaju Hypo banke do 2015.

03.09.2013 07:10 BEČ/KLAGENFURT, 2. rujna 2013.(Hina/APA), Europska je komisija produljila rok za prodaju Hypo banke u Hrvatskoj do 2015. godine, objavio je u ponedjeljak austrijski tisak, tvrdeći kako je Austrija postigla s EK kompromis glede saniranja koncerna Hypo.

Bruxelles je prihvatio plan saniranja koncerna Hypo, objavio je u ponedjeljak list "Die Presse", pozivajući se na izvore u Europskoj komisiji. Prema istom izvoru EK je dao zeleno svjetlo i za državnu pomoć Austrije koncernu.Komisija je produljila rok za prodaju 250 poslovnica banke u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Komisija je ranije tražila gašenje koncerne još ove godine, na što je austrijska ministrica financija Maria Fekter predložila kompromisno rješenje, koje je komisija i prihvatila.

Ono predviđa prodaju austrijskih poslovnica ulagaču iz Indije do kraja godine, gašenje poslovnica u Italiji te produljenje roka za prodaju poslovnica u Hrvatskoj i drugim zemljama u jugoistočnoj Europi, piše "Die Presse".