c S
Dnevne novosti

Vlada imenovala svoje predstavnike u povjerenstva

06.09.2013 07:12 ZAGREB, 5. rujna 2013.(Hina), Vlada je na zatvorenoj sjednici imenovala svoje predstavnike u povjerenstva Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) i njihove zamjenike.

U Povjerenstvo za politiku plaća, porezni sustav i životni standard kao predstavnici su imenovani Tajana Drakulić, Josip Lozančić, Mladen Duliba i Tomislav Mičetić, a njihovi zamjenici su Inga Žic, Tihomir Kralj, Marijana Andrijić i Darko Parić. Kao Vladini predstavnici u Povjerenstvu za socijalnu politiku imenovani su predstavnici Marijana Rađenović, Maja Sporiš, Hrvoje Sadarić i Ljubica Đukanović, a kao zamjenici Melita Čičak, Ana Butković, Jasenka Hanže Hanzlin i Darija Šimić. Tatjana Dalić, Sanja Major, Ružica Beljo Lučić i Ankica Nježić predstavnice su u Povjerenstvu za zapošljavanje, obrazovanje i usklađivanje s tržištem rada. Njihovi zamjenici su Marija Knežević-Kajari, Marina Gašpar Lukić, Luka Juroš i Adriana Mastelić.

Predstavnici u Povjerenstvu za zakonodavstvo, kolektivne pregovore i zaštitu prava su Marina Kasunić Peris, Tajana Drakulić, Ranko Lamza i Renata Duka, a zamjenici su Inga Žic, Ilija Tadić, Jagoda Botički i Ivan Crnčec. U Povjerenstvu za održivi razvoj, poticanje gospodarstva, energetiku i klimatske promjene predstavnici Vlade su Marija Šćulac Domac, Franka Vojnović, Jelena Zrinski Berger i Sabina Škrtić, a zamjenici Jasenka Nećak, Radoslav Barišić, Kristina Čelić i Sanja Rendić Miočević.

Pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi imenovan je predsjednikom Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu, a članovima Dalibor Dvorny, Sanja Nola, Darko Tot, Mladen Genc, Sandra Čorak, Damir Vrbanović, Damir Mišković te Dražen Vitez, koji je ujedno imenovan i nacionalnim koordinatorom. Na osobni zahtjev, s danom 30. rujna ove godine, razriješen je ravnatelj Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost Dragan Kubelka.

Dosadašnji član Sanacijskog vijeća Opće bolnice Bjelovar Zlatko Car razriješen je, a novim članom imenovan je Darko Novalić. Dosadašnja članica Upravnog vijeća Agencije za poljoprivredno zemljište Vesna Gantner razriješena je, a zamijenila ju je Zvjezdana Blažić.

Vlada je razriješila sadašnji sastav Odbora za predsjedanje Desetljećem za uključivanje Roma 2005. – 2015. te Radne skupine za praćenje Akcijskog plana tog programa, a imenobala je novi sastav Odbora za novčanu naknadu žrtvama kaznenih djela. Mirko Antolić imenovan je povjerenikom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Ivanska, jer se navedeno Vijeće nije konstituiralo.