c S
Dnevne novosti

U Rijeci počinje novi ciklus izobrazbe za pisanje projekata za EU fondove

09.09.2013 07:16 RIJEKA , 6. rujna 2013.(Hina), Drugi ciklus izobrazbe na području pripremanja i pisanja projektnih prijedloga za fondove EU počet će u listopadu u sklopu projekta koji provodi riječka udruga Smart koji se financira novcem europskih fondova, najavaljeno je na konferenciji za novinare.

Projekt je pokrenut prije godinu dana i traje 18 mjeseci, a osim EU u njegovu financiranju sudjeluje i Vladin ured za udruge, rekla je predsjednica udruge Smart Zvjezdana Schulz Vugrin. Cilj projekta je razvijanje znanja i vještina među visokoobrazovanim nezaposlenim osobama a Smart ga provodi u partnerstvu s udrugom MI iz Splita i Volonterskim centrom iz Osijeka.

Prva skupina polaznika završila je edukaciju, nakon koje su praksu mogli stjecati u neprofitnim organizacijama. U listopadu, u novom ciklusu edukacije sudjelovat će 60 do 80 osoba iz svih triju županija u kojima djeluju udruge partneri, najavljeno je. Intenzivna edukacija traje pet dana a svi troškovi su pokriveni sredstvima projekta pa je sudjelovanje za polaznike besplatno.

Udruga Smart poziva zainteresirane visokoobrazovane koji su dugotrajno nezaposleni da se prijave za sudjelovanje. Schulz Vugrin je navela da je potreba za znanjima i vještinama vezanim uz sastavljanje projekata sve veća izrazivši uvjerenje da će neki od polaznika naći svoju profesiju na ovom polju te postati stručnjaci.