c S
Dnevne novosti

Ministar pravosuđa dobio suglasnost za ugovoranje pravnog savjetovanja

13.09.2013 07:20 ZAGREB, 12. rujna 2013.(Hina), Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 115. sjednice dala suglasnost ministru pravosuđa za sklapanje ugovora za usluge pravnog savjetovanja, priopćila je Vlada.

Zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava dana je suglasnost za postizanje prijateljskih rješenja sporova te su Uredu zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava odobrena sredstva na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2013. godinu, za sklapanje prijateljskih rješenja sporova. Vlada je dala odgovor Upravnom sudu u Osijeku u vezi s upravnim sporom protiv Rješenja o razrješenju državnog službenika. Borisu Miloševiću, pomoćniku ministra uprave, dana je ovlast za zastupanje u tom postupku pred Upravnim sudom u Osijeku.

Također, Vlada je dala odgovor Upravnom sudu u Osijeku u vezi upravnog spora protiv Rješenja o imenovanju državnog službenika te je dana ovlast Borisu Miloševiću, pomoćniku ministra uprave, za zastupanje u tom postupku. Vlada je dala i odgovor na tužbu tužitelja Luka Dubrovnik d.d., Dubrovnik, kojeg zastupa odvjetničko društvo Krce & Orlić j.t.d., Dubrovnik i Atlant Marine d.o.o., Dubrovnik, protiv tuženika Vlade Republike Hrvatske, radi koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene. Što se tiče kadrovskih pitanja, razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Vladimir Nožarić, a novom članicom, koja se imenuje na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav, imenovana je Lidija Hrastić-Novak.

Razriješena je dosadašnja predsjednica Upravnog vijeća Hrvatske poljoprivredne agencije Vesna Gantner te je Mirjana Mataušić-Pišl imenovana novom predsjednicom Upravnog vijeća. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Nadzornom odboru društva Borovo d.d. predlaže se opoziv predsjednika Uprave Hrvoja Merkija, na osobni zahtjev, te izbor novog predsjednika Gordana Kolundžića i članova Miroslava Jocića i Slavka Marjančevića.

Vlada Republike Hrvatske donijela je rješenje o razrješenju dosadašnjeg člana Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Josipa Boraka te ga imenovala novim predsjednikom Upravnog odbora Centra.