c S
Dnevne novosti

Gruzija vidi RH kao strateškog partnera u EU integracijama

16.09.2013 07:10 ZAGREB, 13. rujna 2013.(Hina), Gruzija vidi Hrvatsku kao strateškog partnera u europskim integracijama, izjavila je potpredsjednica gruzijskog parlamenta Manana Kobakhidze na sastanku s predsjednikom Sabora Josipom Lekom u Zagrebu.

Kobahidze predvodi gruzijsko parlamentarno izaslanstvo u posjetu Hrvatskoj. Kako je pripćeno iz Sabora, u razgovoru s Lekom istaknuta je zainteresiranost Gruzije za hrvatska iskustva u postupku pristupanja Europskoj uniji. "Hrvatsku vidimo kao strateškog partnera u našim europskim integracijama", rekla je Kobakhidze.

Zahvalila je Hrvatskoj na dosadašnjoj potpori i na priznanju cjelovitosti Gruzije. Leko je naglasio spremnost Hrvatske da pomogne Gruziji, posebno kroz međuparlamentarnu suradnju.

Ponudio je da odbori Hrvatskoga sabora surađuju s odborima gruzijskog parlamenta te da se intenzivno komunicira preko međuparlamentarnih skupina prijateljstava. Leko i Kobahidze zauzeli su se za jačanje gospodarske suradnje između Hrvatske i Gruzije, a kao moguća područja istaknuta su poljoprivreda i turizam, stoji u priopćenju.