c S
Dnevne novosti

Vlada usvojila pregovaračke pozicije za Vijeće ministara EU

11.10.2013 07:18 ZAGREB, 10. listopada 2013.(Hina), Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice usvojila pregovaračke pozicije koje će Hrvatska zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća ministara EU, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Usvojena su stajališta za Vijeće za promet, telekomunikacije i energiju, Vijeće za okoliš, Vijeće za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i potrošačka pitanja, te Vijeće za ekonomska i financijska pitanja.

Vlada će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima RH, kao i tijeku i rezultatima rasprave na razini EU, izvještavati Hrvatski sabor. Saša Zelenika imenovan je zamjenikom ministra znanosti, obrazovanja i sporta, a radi odlaska na tu dužnost razriješen je dužnosti pomoćnika ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

Nebojša Koharović razriješen je dužnosti pomoćnika ministrice vanjskih i europskih poslova radi odlaska na novu dužnost, dok je Saša Medaković imenovan ravnateljem Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost . Temeljem javnog natječaja Almir Elezović imenovan je ravnateljem Digitalno informacijsko-dokumentacijskog ureda na razdoblje od četiri godine.

Nedi Erceg povučena je ovlast za obavljanje poslova ravnateljice tog Ureda, a također je razriješena dužnosti ravnateljice Hrvatske informacijsko-dokumentacijske referalne agencije.