c S
Dnevne novosti

Vlada: Državni vrh je spriječen u priključenju koloni sjećanja

19.11.2013 07:16 ZAGREB, 18. studenog 2013.(Hina), Vlada je demantirala medijske napise prema kojima je državni vrh odustao od sudjelovanja u Koloni sjećanja u Vukovaru, poručivši kako je državni vrh bio spriječen u priključenju toj koloni.

"U izvješćima o događanjima na ovogodišnjem Danu sjećanja na žrtve Vukovara 1991. dio medija donosi netočne navode o tome da je državni vrh odustao od Kolone sjećanja u Vukovaru, a istina je da je državni vrh bio spriječen priključiti se Koloni sjećanja, kao što su u svojim izjavama istaknuli predsjednici države, vlade i sabora", ističe se u vladinu priopćenju.

Podsjeća se također kako su predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko i predsjednik Vlade Zoran Milanović položili vijence i zapalili svijeće na Spomen obilježju na mjestu masovne grobnice na Ovčari.

Predsjednici države, Vlade i Sabora bili su u koloni koja je iz vukovarske bolnice krenula prema Memorijalnom groblju kada se na raskrižju ulica Alojzija Stepinca i Antuna Bauera susrela s kolonom većine sudionika Dana sjećanja koju je predvodio Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, koja je ranije krenula i išla starom trasom. Budući da je bio blokiran prolazak kolone s državnim dužnosnicima, predsjednici države, Sabora i Vlade odlučili su odustati od daljnje hodnje.