c S
Dnevne novosti

Sabor: oporba ne želi "hitne" rasprave

02.12.2013 07:22 ZAGREB, 29. studenog 2013.(Hina), Dvanaest novih točaka, od kojih za većinu Vlada traži hitno postupanje, a čemu se oporba protivi, uvršteno je u dnevni red Hrvatskog sabora.

Među njima su zakonski prijedlozi o prostornom uređenju, o gradnji, o građevinskoj inspekciji, Obiteljski zakon, potom prijedlozi izmjena Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, Zakona o cestama, Zakona o željeznici itd.

"Poslovnik Hvatskog sabora jasno propisuje da se zakoni samo iznimno donose po hitnom postupku", poručio je Davori Mlakar (HDZ) pitajući se je li to u Hrvatskoj ratno stanje ili drugi interesi obrane nalažu da se, primjerice, hitno mijenja Zakon o cestama.

Laburistica Nansi Tireli ironično pita zašto Vlada i Obiteljski zakon, nije poslala u hitnu proceduru. Mlakara je zasmetala i brzina kojom je predsjedavajući Nenad Stazić pročitao dopunu dnevnog reda.

"Čestitam na brzini, to je sličilo na reklame (za lijekove) u kojima se korisnike poziva da za nuspojave pitaju svoga liječnika ili ljekarnika", rekao je Mlakar.