c S
Dnevne novosti

EK: Bruxelles nije odbacio hrvatski program ruralnog razvoja

16.12.2013 07:14 BRUXELLES, 13. prosinca 2013.Hina, Hrvatski program ruralnog razvoja za sljedeće sedmogodišnje razdoblje još je u postupku izrade, tako da nije ni podnesen Europskoj komisiji i stoga nije ni mogao biti odbačen, izjavio je u petak glasnogovornik Europske komisije za poljoprivredu Roger Waite.

"Europska komisija nije odbacila dokument, jer zapravo taj dokument nije službeno ni predan Komisiji", rekao je Waite zamoljen da komentira pisanje jednog hrvatskog dnevnog lista koji je sugerirao da je Komisija odbacila program ruralnog razvoja koje je ministarstvo poljoprivrede predalo Bruxellesu.

Waite je rekao da je posve uobičajena praksa da zemlje članice tijekom izrade tih strateških dokumenata šalju nacrte Komisiji, koja onda daje mišljenje i sugerira eventualne popravke.

"Hrvatska prvi put priprema program za sedam godina i možda će zato trebati više konzultacija između Zagreba i Bruxellesa, ali to je apsolutno normalna procedura za svaku zemlju članicu i ovoj fazi nikakav dokument nije odbačen", dodao je Waite.

Poslovni dnevnik je u srijedu objavio da je imao uvid u dokument EK-a s primjedbama na program ruralnog razvoja Hrvatske za 2014.-2020., koji je Komisiji poslan na ocjenu. Na taj članak je reagiralo i ministarstvo poljoprivrede, koje je demantiralo da je Bruxelles odbacio hrvatski program ruralnog razvoja.