c S
Dnevne novosti

Milanović: Hrvatska je danas uređenija i urednija zemlja

24.12.2013 07:20 VUKOVAR, 23. prosinca 2013.(Hina), Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović ocjenio je u Vukovaru kako na pola mandata Vlade nije zadovoljan brzinom provođenja reformi, kao niti stanjem u gospodarstvu i otvaranjem novih radnih mjesta, ali jest brojnim drugim stvarima koje su, istaknuo je, Hrvatsku učinile uređenijom državom.

"Hrvatska je danas uređenija i urednija država u kojoj se radi po zakonima i plaćaju porezi. Hrvatska je danas sigurnija država i ja vjerujem u naš uspjeh", naglasio je Milanović na 6. izbornoj konveciji SDP-a Vukovarsko-srijemske županije, koja se održava u Vukovaru. Napominjući kako preko noći nema uspjeha i bogatstva, Vukovarcima je poručio da će dok god on bude na čelu SDP-a Vukovar biti hrvatski grad u kojem će se odlučivati na europski način. Pritom je spomenuo vukovarskog nobelovca Lavoslava Ružičku. "Morate se odrediti jeste li grad Lavoslava Ružičke, koji je bio Vukovarac, ali i građanin svijeta, ili ste kasaba", kazao je, dodavši kako SDP ima obvezu u Vukovaru nastaviti tamo gdje je stao.

Dotaknuvši se izborne pobjede SDP-ova gradonačelnika Željka Sabe, koji je drugi mandat na čelu grada, Milanović je ustvrdio kako se samo mislilo da je ta pobjeda bila dostatna, "ali se ispostavilo da nije bilo dovoljno". Na primjeru Vukovara, istaknuo je, vidljivo je koliko je puno ljudskog rada i poštenja potrebno da bi se nešto izgradilo, a koliko je malo zloće potrebno da bi se sve to srušilo. "Građani Vukovara su se odredili i mislili smo da su i drugi mislili da će se u ovom gradu živjeti na europski način, na koji Hrvatska ima pravo živjeti", rekao je, poručivši kako će Vukovar ponovno postati uspješan jedino ukoliko budemo živjeli u zajedništvu, poštivali jedni druge i poštivali susjede.

Ujedno je ocijenio kako sve druge političke stranke, osim SDP-a, Vukovar guraju u 19. stoljeće, pa i dalju prošlost. Na 6. izbornoj konvenciji SDP-a Vukovarsko-srijemske županije 126 delegata bira zamjenike predsjednika te županijske organizacije, za kojega je još ranije izabran saborski zastupnik i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, kao i članove Predsjedništva i Županijskog odbora. Pored predsjednika stranke Zorana Milanovića, konvenciji su nazočni i ministri u Vladi Tihomir Jakovina i Gordan Maras. Prije dolaska u Ružičkinu kuču, u kojoj se održava konvencija, Zoran Milanović i članovi Vlade te vukovarski gradonačelnik Željko Sabo položili su vijenac na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.