c S
Dnevne novosti

Bratušek za suradnju u bivšoj Jugoslaviji

08.01.2014 07:16 LJUBLJANA, 7. siječnja 2014.Hina, Jačanje suradnje u jugoistočnoj Europi ostaje među prioritetima slovenske politike, rekla je u utorak predsjednica slovenske vlade Alenka Bratušek, obraćajući se slovenskim diplomatima koji su u ponedjeljak i utorak iza zatvorenih vrata raspravljali o vanjskopolitičkim pitanjima na redovitom godišnjem zasjedanju na Brdu kod Kranja.

"Proces Brdo", a riječ je o inicijativi za jačanje suradnje i povjerenja među zemljama bivše Jugoslavije u kojoj sudjeluje i Albanija, treba razvijati, a dosadašnje simbolične geste konkretizirati gospodarskom i drugom suradnjom, poručila je Bratušek diplomatima, posebno ističući nastojanje da se ojača potpora Slovenije reformnim procesima u BiH.

Bitna zadaća slovenske vlade i ljudi koji je predstavljaju po njenim riječima ostaje jačanje kredibiliteta u zemlji i inozemstvu budući da je zbog proteklih grešaka u razvoju bilo izgubljeno povjerenje građana i međunarodne zajednice, naglasila je Bratušek, dodavši da je njezina vlada na dobrom putu da povjerenje vrati.

"Bez obzira na sve probleme i izazove koje stoje pred nama, mogu reći da smo na pravom putu da vratimo izgubljeno povjerenje", rekla je Bratušek.