c S
Dnevne novosti

Ministarstvo: prijedlog Zakona o povremenim poslovima povučen iz procedure prije više od mjesec dana

17.01.2014 07:15 ZAGREB, 16. siječnja 2014. (Hina), Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava izrazilo je u četvrtak iznenađenje medijskim napisima o povlačenju prijedloga Zakona o povremenim poslovima iz procedure, jer je ta odluka donesena još 5. prosinca, a objavljena na web stranici Ministarstva 12. prosinca prošle godine.

Iznenađeni smo medijskim napisima i komentarima u kojima se potez koji je povučen prije više od mjesec dana i javno obznanjen tumači kao velika pobjeda sindikata u sporu s Vladom, priopćeno je iz Ministarstva rada. O povlačenju tog zakonskog prijedloga obaviješteni su i članovi radne skupine, među kojima su i predstavnici sindikata.

To znači da su predstavnici sindikata, i prije objave poziva na izjašnjavanje o generalnom štrajku u kojem se protive Zakonu o povremenim poslovima, znali da je prijedlog povučen iz procedure, ističe Ministarstvo. Uvažavajući argumente zainteresirane javnosti, uključujući i sindikate, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava odustalo je od zakonskog uređenja te materije i još jednom pokazalo da se problemi, prijepori i sporovi trebaju rješavati pregovorima i dogovorima, za stolom, a ne preko medija i na ulici, kaže se u priopćenju.