c S
Dnevne novosti

Orsat: različite sudske odluke nisu ništa čudno

23.01.2014 07:14 ZAGREB, 22. siječnja 2014.(Hina), U različitim odlukama o (ne)izručenju bivših jugoslavenskih obavještajaca Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, koje su donijeli županijski sudovi u Zagrebu i Velikoj Gorici ministar pravosuđa Orsat Miljenić ne vidi ništa čudno.

"U tome nije ništa čudno i ne govori da je hrvatsko pravosuđe loše", rekao je Miljenić novinarima u Saboru. Naglasio je da je riječ o pravnom instrumentu koji se tek počeo primjenjivati.

"U svakoj zemlji postoje neusklađenosti, s vremenom se stvari usklađuju, postoje mehanizmi za usklađivanje sudske prakse", rekao je ministar i dodao da se "nikada ne smije gledati samo jedan ili dva primjera, nego kroz duži vremenski period". Uvjeren je da je riječ o početnim boljkama koje poznaje svako pravosuđe.

"Normalno je da kad se uvodi nešto novo postoje različiti pogledi i tumačenja, ali da nakon donošenja više odluka dolazi do njihovog usklađenja i onda se dobije ujednačena praksa. Ovo ne govori da je hrvatsko pravosuđe loše, upravo suprotno, govori da postupa po svom tumačenju savjesti i s vremenom sve će se ujednačiti", kazao je Miljenić.