c S
Dnevne novosti

Novi krug dijaloga između Srbije i Kosova bez konkretnih rezultata

28.01.2014 07:08 BRUXELLES, 27. siječnja 2014.(Hina), Predstavnici Srbije i Kosova završili su u ponedjeljak navečer još jedan krug razgovora o normalizaciji odnosa bez konkretnih rezultata.

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Cahterine Ashton, koja posreduje u dijalogu, priopćila je nakon sastanka da se razgovaralo o brojnim pitanjima, između ostaloga o ponavljanju lokalnih izbora za gradonačelnika sjeverne Mitrovice te o predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Asthon je izrazila zadovoljstvo predanošću poslu na normalizaciji odnosa sudionika sastanka - premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hashima Thacija te potpredsjednika srbijanske vlade Aleksandra Vučića. Novi krug razgovora održat će se 12. veljače.

Srbijanski premijer Ivica Dačić je nakon sastanka izjavio da nisu uspjeli postići dogovor o najvažnijim pitanjima, poput pitanja nadležnosti Općinskog suda u Mitrovici. Thaci je samo kratko rekao da dogovora o tome još nema i da će se razgovori nastaviti.